Feminism

Virusul EVA, care afectează doar femeile, este deja o pandemie în conformitate cu Medicii Lumii

Medicii lumii au calculat că unii 3,7 miliarde de femei din întreaga lume riscă să apară virusul EVA sau au făcut deja acest lucru. Este o virus non-biologic găzduit în societate. Acest agent patogen provoacă o boală silențioasă care ajunge deja dimensiuni pandemice datorită naturii sale globale, domeniului de aplicare și pentru că afectează milioane de femei din toate generațiile.

La fel de directă este campania lansată de ONG cere Organizației Mondiale a Sănătății să recunoască riscurile grave pe care le implică inegalitatea femeilor pentru sănătatea lor. Într-un raport din 2009, OMS a notat deja acest lucru societatea continuă să eșueze femeile în momentele cheie ale vieții. În 2013, concentrându-se pe violența bazată pe gen, directorul general a descris-o drept „problema globală de sănătate a proporțiilor epidemice”. Cu toate acestea, nu te confrunți cu urgența care merită ceva care pune starea de sănătate a femeilor din întreaga lume și că, dacă ar fi un virus, ar fi clasificat ca fază de avertizare 6.

De aceea, acei medici ai lumii au făcut un pas înainte pentru a denumi acest virus care, conform datelor oferite de același ONG, face 35% dintre femei au suferit (sau vor suferi) un fel de agresiune fizică sau sexuală la un moment dat din viața sa și că până la a 38% din crimele femeilor sunt comise de partenerii sau foștii parteneri.

De asemenea, provoacă mai mult decât 800 de femei mor în lume în fiecare zi pentru cauze legate de sarcină sau nașterea și asta poate fi prevenită. În fiecare an, 15 milioane de adolescenți devin mame reducându-le șansele de viitor și de sănătate. În plus, se estimează că unele sunt practicate 3 milioane de avorturi periculoase în fiecare an la tineri sub 19 ani.

Deși este adevărat că femeile au o speranță de viață mai mare decât bărbații, trăiesc într-o sănătate mai proastă: HIV, bolile legate de sarcina și tuberculoza ei sunt încă unul dintre decese principale în rândul populației de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 45 de ani.

Campania arată cazuri care ilustrează modul în care dificultățile sociale suplimentare care aparțin aparținerii acestui gen dăunează sănătății salarii mai mici și pensii care împiedică hrănirea corectă sau luarea medicamentelor necesare, violență care lasă sechele fizice și mentale, practici culturale dăunătoare cum ar fi căsătoriile forțate, lipsa investigării și identificarea greșită a simptomelor boli care afectează în special femeile

Sunt date care contrastează cu aceasta: 70% din personalul socio-sanitar din lume este de sex feminin. Cu toate acestea, sfera privată, grija cade asupra lor. Ce înseamnă asta? femeile îngrijesc mai mult, dar primesc mai puține îngrijiri.

Din toate aceste motive, Medicii Lumii solicită OMS mobilizați-vă toate resursele și eforturile pentru să promoveze dezvoltarea unei sănătăți publice cu o abordare de gen care să răspundă mai bine nevoilor femeilor de-a lungul vieții.

Foto: Medicii lumii.

Loading...