Familia, maternitatea și copiii

„Pentru că eu spun așa” și alte lucruri pe care credeți că nu le veți spune sau le faceți atunci când sunteți mamă (dar probabil că ajungeți să o faceți)

Lucrurile ei nu sunt niciodată în lumea reală ca în capul tău. Nici consumul de bucăți recomandate de cinci fructe și legume pe zi nu este atât de ușor și nici lecțiile complicate ale acelui curs de engleză online nu vor fi un râs și super distractiv sau, desigur, a fi mamă va arăta ca o firimitură că vă imaginați că va fi, oricât de mult vă pregătiți pentru viitor.

Da, citirea manualelor poate ajuta să vă faceți o idee despre tipul de mamă pe care dorim să fie, dar un lucru este teoria și practica este cu totul alta. Și toate lucrurile pe care ni le promitem noi înșine acum că nu vom face, că nu vom cădea sau vom muri în această sau acea eroare, au toate buletinele de vot primul ajungem să cedăm în viitor

Să trăiești în cel mai absolut haos (sau să ai camera copilului plină de gunoi, cu ceea ce urăști!)

Scopurile de a vă învăța încă din copilărie că jucăriile pot fi doar în camera dvs. și pentru a fi ordonate și respectate zona adulților vor fi înlocuite cu două cutii imense de IKEA care ocupă o jumătate de cameră și, desigur, nu se potrivesc cu niciuna din mobilierul de design al scenei tale AB (Înainte de copil)

Vă avertizăm: nu va conta dacă nu vor lovi. Cel puțin în fiecare seară îi puteți folosi pentru a ascunde puțin haosul și nu va părea că cineva a avut o șpagă într-un scenariu apocaliptic (sau în rezultatul explodării unui magazin de jucării cu petarde).

Vorbesc în permanență despre copilul -monotemă

Orice mamă vă va recunoaște: este greu să nu vorbiți despre copii toată ziua. La sfârșitul zilei își mănâncă timpul, economiile și, în special, puținii neuroni care funcționează pentru ei (după ce au distrus câteva milioane de „mulțumiri” acelor nopți fără a putea dormi două ore la rând).

Dar un lucru este să comentezi copiii și un altul foarte diferit, sfârșesc vorbind despre scutece, colecho și cele mai recente din terciul organic non-stop. Cu cât de răi au căzut oamenii pentru noi că a făcut-o când nu aveam copii!

Supraprotejează bestia

Maternitatea nevrotică are o mulțime de obligații și nu are beneficii. Nici pentru noi, nici pentru cei mici și cel mai rău dintre toate este că îl știm bine. Dar, oricât intenționezi să nu-ți protejezi în viitor copiii și să ai un cap rece, este dificil să nu fii dus de isterie, de ultimul zvon pe rețelele de socializare sau de o bunică care s-a lipit de burtă în weekend. anterioare pentru a vedea S-a întâmplat în ... (puneți aici orașul natal).

Vei încerca să te relaxezi, să le dai mai multă libertate și să-i înveți să fie ființe umane libere și independente, că sunt demni de ei înșiși și că vor deveni adulți minunați, dar creierul tău, în planul câinelui Hortelano, nici nu se bucură și nici nu te va lăsa să te bucuri și să te facă să cadă în nevroze absurde despre ce i se poate întâmpla dacă îl lași să urce singur alunecarea.

Cădeați în „pentru că spun așa”

Câți dintre noi ne-am promis că vom fi părinți logici, că vom avea răbdare și explicații pentru tot, că nu-i vom speria fără să explicăm mai întâi de ce, vom trata copiii noștri ca adulți și nu vom deveni tirani de banană cu cea mai mică ocazie.

Oh, dar uneori e mai ușor să te motivezi cu o maimuță beat asta cu o creatură care nu depășește contorul de înălțime (investigațiile mele personale afirmă că se întâmplă și cu înălțimi mai mari decât optzeci și șase de metri) și după ceea ce pare a fi ore încuiate într-un punct mort al discuțiilor deodată te vei găsi pronunțat cuvintele fatidice: „pentru că spun așa”. Și atunci îți vei aminti de mama ta, snif, snif.

Dă-le intestinului să mănânce

Cărți, manuale de tot felul, pediatri, asistente, mass-media ... astăzi avem o mulțime de informații despre ceea ce ar trebui să mănânce copiii noștri să crească mai sănătos și mai fericit ca niciodată. Un alt lucru este să-i determinăm să mănânce toată cantitatea de lucruri fără gust și, cu cele mai ciudate texturi, nimic precum spaghete de roșii, înghețată de ciocolată sau viermi.

Mamele vieții o spun deja: gusturile mai bine batute. Și când ne confruntăm cu un copil care mănâncă ca o pasăre și suntem la marginea Stâncilor Deznădejdii va fi foarte ușor să plonjești și să renunți. Și, bineînțeles, zboară un pepene de pui ca și cum ar fi un steag alb. Tot pentru pace.

Roz la putere ... sau albastru dacă este băiat

Nu, copiii tăi nu vor cădea niciodată în stereotipuri de gen, îți spui tu. Indiferent dacă sunt băieți sau fete, veți încerca să le oferiți libertatea de a-și alege hainele și de a-și dezvolta personalitatea fără presiunea sexului său.

Dar, oh, prieten, ca să vă dau un exemplu, se dovedește că multe fete dacă le-ați alege să se îmbrace din cap până în picioare, de parcă ar fi prezentate la un casting prințesă Disney și nu există nicio limită în ceea ce privește cantitatea de sclipici pe care le pot purta într-o singură rochie. Așa că nu contează dacă intenția ta a fost să fugi de hainele fetei sau de hainele copiilor: vei ajunge cu dulapul plin cu exact opusul celor pe care le-ai propus.

În Jared | Ce ne-au spus despre maternitate ... și despre ce este cu adevărat

Loading...