Călătorie

Vara în Nord: 12 planifică să obții cele mai bune din ele (chiar și atunci când vremea nu merge)

Nordul are multe de oferit: peisaje verzi și incredibile, bucătărie excepțională, plaje frumoase sau chiar plăcerea de a dormi cu patul de pat chiar și vara. Dar timpul nu însoțește întotdeauna și nu în fiecare zi poți merge la plajă.

Indiferent dacă căutați o petrecere sau ceva mai cultural, am pregătit un agenda plină de planuri, din Galicia până în Țara Bascilor, prin Asturias și Cantabria.

Cantabrianul are multe de oferit și acestea planuri alternative în nord Te vor face să te bucuri de vară la maxim.

Rcatamaran în catamaranul Ribeira Sacra

Unde?: La granița provinciilor din Lugo și Ourense.

Când?: Oricând.

Ce oferă?: Galicia are o coastă impresionantă, plaje și stânci care par dintr-o poveste. Dar interiorul merită și el.

Accesați site-ul Ribeira Sacra și Cañon del Sil cu barca Te va duce în locuri frumoase. Și apoi, gustați vinul local pentru o experiență rotundă.

Mai multe informații: Catamarans Ribeira Sacra.

Vizitați liliecii de midie

Unde?: În Rias Bajas de Galicia.

Când?: Când nu este mare rea.

Ce oferă?: bateas sau midii, sunt structuri pentru cultivarea midii tipice pentru estuarele galiciene. În mod ideal, faceți o excursie cu barca care vă duce de-a lungul Riei de Vigo pentru a le vedea de aproape și de a trece, degustați niște midii precum nu ați mai încercat până acum proaspete și delicioase.

Mai multe informații: Turismul din Vigo.

Stați la hotelul Noa

Unde?: În Oleiros, la zece minute de Coruña.

Când?: Toată vara.

Ce oferă?: Acest nou hotel boutique are vederi uimitoare asupra Riei de Coruña, Castelul Santa Cruz, are un spa, piscină și un centru de wellness care vă va face să vă simțiți în glorie. Relaxare totală în Galicia.

Mai multe informații: Hotel Noa.

Pelerinajul viking din Catoira

Unde?: În Catoira, în Ria de Arosa.

Când?: Prima duminică a lunii august.

Ce oferă?: Amintiți-vă rolul jucat de Catoira în apărarea împotriva atacurilor normande și a pus în scenă invazii vikinge s-a produs pe locul în urmă cu aproximativ o mie de ani. Vecinii din Catoira se deghizează în războinici vikingi și țărani galicieni ai vremii pentru a reprezenta lupta și aterizarea. Există muzică populară, caracatiță, empanada și multă petrecere.

Mai multe informații: Turismul Galiției.

Trekking prin lacurile Covadonga

Unde?: În Asturias.

Când?: Când timpul permite.

Ce oferă?: Un peisaj emblematic al Picos de Europa, care merită călătorit pe jos. Multe dintre rutele asturiene sunt de obicei destul de aglomerate vara, cum ar fi ascensiunea spre Naranjo de Bulnes sau Calea Cares, dar Lacurile Covadonga oferă un peisaj idilic.

Mai multe informații: Lacurile Covadonga.

Canoe Party

Unde?: În Arriondas, Asturias.

Când?: 3 august.

Ce oferă?: Coborârea Sella Este una dintre destinațiile preferate ale fanilor canotaj. Pe tot parcursul anului îi poți imita pe canoești care practică acest sport, dar ziua petrecerii este o sărbătoare minunată pe tot râul Sella, udat mereu cu cel mai bun cidru.

Mai multe informații: Turismul din Asturias.

Xiringüelu din Pravia

Unde?: În Pravia.

Când?: Duminică, 4 august.

Ce oferă?: Pelerinajul din Xiringüelu Este unul dintre marile evenimente ale verii asturiene. Are loc în Pravia, pe malul râului Nalón. O petrecere la care să înveți o dată pentru totdeauna toarnă cidru ca un asturian. Este un pelerinaj rural și plin de viață, iar cu o zi înainte, are loc un festival în Pravia.

Mai multe informații: Turismul din Asturias.

Vizitați peșterile Altamira

Unde?: În Santillana de Mar, Cantabria.

Când?: Din mai până în octombrie.

Ce oferă?: Evident, nu sunt peșterile originale, ale căror vizite au fost restricționate pentru a le păstra. Dar puteți vizita informații despre acest mare sit paleolitic și uO reproducere foarte reușită a peșterilor. Dacă aveți timp, Satul Santillana este unul dintre cele mai frumoase din nord.

Mai multe informații: Muzeul Altamira.

De festival: Magdalena live

Unde?: În Santander

Când?: 22, 25, 26 și 27 iulie.

Ce oferă?: Muzică de mari artiști ca Manuel Carrasco, Texas, Juan Magán, Aitana și multe altele în prima ediție a acestui festival organizat pe mare. Și dacă vrei mai mult Festivalul Reggaeton Beach Este sărbătorită duminică, 28 iulie.

Mai multe informații: Magdalena live.

Muzeul Balenciaga

Unde?: În Getaria.

Când?: În iulie și august se deschide în fiecare zi.

Ce oferă?: Întâlnirea cu marele designer basc și creațiile sale frumoase (rochii de mireasă, rochii de cocktail sau rochii de seară) este o plăcere pentru simțuri. În plus, în această vară, există o expoziție temporară despre ilustrarea modei a douăzeci și doi de artiști internaționali, emergenți și consacrați. După vizită, profitați de mâncare de pește în frumosul oraș Guetaria.

Mai multe informații: Muzeul Cristóbal Balenciaga.

Chillida Leku

Unde?: În Hernani, lângă San Sebastián.

Când?: Muzeul este deschis în fiecare zi, cu excepția marților.

Ce oferă?: După ce a rămas opt ani închis, a venit timpul să descoperim sculpturile impresionante și robuste ale lui Eduardo Chillida în aer liber, în Caserio Zabalaga. Pentru a încheia vizita, mergeți la San Sebastian pentru a vizita cea mai cunoscută lucrare a sa: Peine del Viento.

Mai multe informații: Chillida Leku.

Aste Nagusia în Vitoria, San Sebastián și Bilbao

Unde?: În cele trei capitale basce: Vitoria, San Sebastián și Bilbao.

Când?: Prima săptămână a lunii august la Vitoria, a doua la San Sebastián și a treia la Bilbao.

Ce oferă?: Aste Nagusia înseamnă Săptămâna Mare în bască și nu este doar o petrecere plină de atmosferă, concerte, muzică, artificii și multă distracție. Există o mie de planuri pentru toate gusturile, activități pentru copii și adulți, competiții, interpreți de stradă, teatru, sport rural și o modalitate excelentă de a cunoaște bucătăria bască și folclorul în plină desfășurare.

Mai multe informații: Turism Euskadi.

Loading...