Știri din industrie

Aproape jumătate dintre femei nu ar intra într-un magazin dacă nu ar exista vânzări (conform unui studiu)

Poate mai mult cu 50% decât acea vitrină plină de ispite? O ofertă bună acea rochie care ne-a încântat la prima vedere?

Compania First Insight, specializată în analizarea comportamentului consumatorilor, a realizat un studiu cu 1303 de consumatori asupra obiceiurilor de cumpărături, iar răspunsul este că o vitrină plină de reduceri. poate fi decisiv când intrăm sau nu într-o unitate.

Până la 45% dintre femei nu intră într-un magazin pentru a cumpăra decât dacă există reduceri. În fața a 39% sunt dispuși să viziteze mai multe magazine până când vor găsi cel mai bun preț.

Și este potrivit tuturor rezultatelor obținute în acest studiu Markdown Mania, vânzările sunt principala atracție care ne încurajează să cumpărăm și nu servesc nicio vânzare: trebuie să existe o reducere de cel puțin 41% față de prețul inițial astfel încât să decidem să facem pasul. La propriu.

De asemenea, First Insights a concluzionat că până la două treimi din participanții la studiu nu au intrat deloc în magazine și că au preferat să cumpere online. Și că până la 60% dintre consumatori se așteaptă să găsească prețuri mai bune pe aceste site-uri decât în ​​magazinele tradiționale.

Conform acestui studiu, vina acestei schimbări de atitudine din partea consumatorilor este a mărcilor, subliniind că nu există nicio percepție că produsele au valoarea care marchează prețurile inițiale datorită procesului de vânzări și oferte. Poate că am intrat cu toții într-o spirală de solduri, reduceri online, puncte de desfacere etc. Și suntem deja imunizați împotriva produselor de sezon și vitrinelor magazinelor?

În Jared | Aceasta este provocarea testerului de pe Facebook: modalitatea ideală de a ști ce să pui la tester și ce să lași afară

Loading...