Feminism

Marocul interzice fabricarea și vânzarea burqas în țară

În ultimele ore, Autoritățile marocane au început să interzică vânzarea burkas în țară, acea haină cu care se acoperă femeile islamiste. Deși interdicția distribuției și fabricării sale nu a fost încă făcută publică, mass-media locală a dezvăluit copii ale circulației trimise comercianților, în care li se acordă o perioadă de 48 de ore pentru a scăpa de toate stoc.

În media online din Maroc le360.com, un producător de acest tip de voaluri de la Casablanca spune revistei că departamentul de Interne i-a cerut să-și înceteze activitatea. "Au pretins motive de securitate, deoarece infractorii au folosit această gajă pentru a-și perpetua infracțiunile. ”În același mod, un înalt funcționar al Ministerului de Interne a afirmat„ am adoptat măsura de a interzice total importul, fabricarea și comercializarea acestei ținute în toate orașele și orașele regatului ”.

O scrisoare oficială a Ministerului de Interne este adăugată astăzi la avizele verbale, care avertizează producătorii că, în cazul în care nu retrag burkas din magazinele și magazinele sale în următoarele 48 de ore, autoritățile vor confisca tot stocul. La acestea s-au adăugat alte pretenții ale Departamentului de Securitate, care Aceștia susțin că sunt veșminte în afara tradiției marocane importat din Afganistan și Pakistan.

Această interdicție nu afectează decât comercializarea și crearea burkasdar nu au declarat încă despre utilizarea acestei îmbrăcăminte extremiste. De asemenea, afectează varianta nicab, voalul negru care acoperă întregul corp, cu excepția ochilor, și a fost folosit în Golful Persic și în Maroc de mult timp.

Fântâni | Maroc World News, New York Times, Le 360.

În Jared | Voalul nu este sinonim cu islamul. În trecut, multe femei musulmane îl ignorau.

Loading...