Știri din industrie

O colecție de haine diferite pentru fiecare oraș în funcție de ceea ce se caută în el: H&M testează producția la cerere la Berlin

H&M a stabilit o nouă provocare și este testarea producției la cerere. O face la Berlin, unde tocmai a lansat o colecție de haine pe baza datelor culese pe modelul consumatorilor orașului.

Colectat din fursecuri, lanțul suedez a studiat pentru elaborarea sa o serie de date foarte specifice referindu-se la siluetele și culorile preferate, precum și la materialele și imprimeurile pentru a satisface gusturile consumatorilor prin căutările lor on-line.

Rezultatul este o colecție care a fost scoasă la vânzare pe 16 mai în toate magazinele H&M din capitala Germaniei și în care predomină salopete, pelerine de ploaie, fuste, topuri, pustiuri și colanți pentru ciclism.

Acest model de producție nu ar fi numai favorabil la momentul evitați supraproducția și reducerea costurilor de transport, dar din aceleași motive, ar fi benefic și pentru sustenabilitate și mediu.

Heléne Riihonen, dezvoltator de afaceri la laboratorul H&M, a declarat într-un comunicat că, cu aceste colecții, compania vrea să se concentreze „exclusiv pe consumator și oferă-le o colecție locală care este relevantă„De la Trendencias am contactat H&M, fără să fi putut să obținem mai multe informații despre proiect și despre planurile sale de viitor.

Un alt brand de îmbrăcăminte care și-a anunțat dorința de a aplica date mari pe gusturile consumatorului fiecărui oraș este Nike. Deși, de data aceasta datele nu ar fi folosit la crearea de noi colecții dar la momentul distribuirii hainelor celor existente.

Acest angajament față de durabilitatea gigantului suedez se adaugă celui deja început cu transparența acestuia linie de producție că, începând cu luna trecută, este posibil să cunoaștem detaliile prin gaj prin intermediul site-ului său web.

Loading...