Familia, maternitatea și copiii

Lista mea de argumente pro și contra acum că sunt mamă a doi

Da, sunt mama a doi, care, astăzi, cu rata natalității foarte scăzută pe care o avem în această țară, este aproape record. A fi mamă dublă este foarte răsplătitor, dar și foarte greu și multe dintre acestea avantaje și dezavantaje Am crezut că există înainte de a fi, s-au dovedit a fi complet diferite de ceea ce credeam. maternitate, care este o adevărată cutie de surprize.

Avantaj: râsul înmulțit cu două

A avea un copil poate fi foarte distractiv, se întâmplă, le place să se joace tot timpul și îți oferă dragoste și dragoste nesfârșite. Și când ai doi, distracția este dublă. În plus, personajele fraților tind să fie foarte diferite, iar dacă unul te surprinde pentru inteligența și abilitățile lor, celălalt o va face pentru cât de tânăr este. Cu doi copii acasă nu te vei plictisi niciodată.

Dezavantaj: nu aveți atât de mult timp pentru a petrece timpul singur unul cu celălalt

Copiii au nevoie de mama și tatăl lor, le place să petreacă timp cu familia, să îi asculte și să se joace cu ei. Și dacă acest timp poate fi dedicat exclusiv, cu atât mai bine. Și când ai doi, nu ai atât de mult timp pentru fiecare. Când unul dorește să citești o poveste, celălalt îți va cere ajutor cu temele. Și ți-ar plăcea să petreci mai mult timp. Idealul este să găsiți timp singur cu fiecare, astfel încât să se simtă îngrijite.

Avantaj: doi frați învață să împărtășească

Aceasta este o credință comună a familiilor cu mai mulți frați și, cu toate acestea, sunt din ce în ce mai convins că nu este adevărat. S-a spus întotdeauna că doar copiii pot fi mai egoi și răsfățați, dar nu cred. Copiii cresc cu un caracter, mai mult sau mai puțin generos și dacă învață să împărtășească și să nu fie răsfățat, este o chestiune de educație că le dăm și nu dacă au un frate sau nu.

Dezavantaj: se luptă tot timpul

În legătură cu ceea ce am comentat înainte, Fratii nu invata sa imparta, ci invata sa concureze. Și se luptă tot timpul. Am făcut-o cu fratele meu și acum văd că copiii mei se ceartă și despre prostii, își scot jucăriile, luptă și luptă, nimic grav, dar se dovedește a fi într-adevăr enervant și neliniștitor. Că se luptă între ei este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le iau de la a fi mamă. Desigur, cu siguranță că atunci când vor avea frați sau surori pare o binecuvântare.

Avantaj: doi copii să se joace împreună

Acesta este un adevăr pe jumătateȘi, desigur, a avea doi frați să se distreze împreună este o greșeală. Aveți două pentru că vă place, nu pentru că ați dat un frate primului vostru copil.

Am doi băieți și iau un timp scurt. Se presupune că este perfect pentru ei să joace împreună, nu? Ei bine, nu este așa. Sunt foarte diferite și De obicei, nu coincid cu gusturi sau activități preferate. Dacă unuia îi place fotbalul, altul îi place să picteze, dacă unul se distrează jucându-se cu Superzings (păpuși mici, care sunt la modă), celălalt preferă să colecteze cărți. Uneori foarte puțini se joacă împreună, dar distracția durează puțin.

Dezavantaj: dubla munca

Dublu de curățat și triplu de ridicat, într-adevăr. Când sunt mici, dacă unul petrece o noapte bună și te lasă să dormi, celălalt se trezește pentru a-ți întrerupe somnul liniștit. Iar noaptea următoare, pe care nu o poți cu sufletul tău, este prima care are suficientă energie pentru a-ți oferi război și pentru a te trezi toată noaptea. Nu vom păcăli pe noi înșine, doi copii dau mai multă muncă.

Avantaj: moștenirea mică a majorului

Da, a avea un copil reprezintă o cheltuială semnificativă pentru articolele pentru bebeluși și cumpărăturile pentru haine. Dar, cu al doilea, adevărul este că vă complicați mai puțin viața, cheltuiți mai puțin pe obiecte de prisos, iar cel mic poate moșteni o mare parte din hainele și jucăriile bătrânului. așa al doilea copil nu are la fel de multă cheltuială ca primul.

Dezavantaj: logistica este mai complicată

Dacă aveți un copil, puteți totuși să mergeți cu o mașină și o casă mică, fără probleme, dar Cu doi copii, logistica începe să se complice. Un alt punct logistic de a avea doi copii este organizează activități extracurriculare, cu excepția cazului în care indică același lucru. Cunosc mamele a trei copii care își petrec weekendul ducându-i copiii la petreceri și fiecare se joacă într-un oraș diferit. Planazo.

Pe scurt, nu vreau să te descurajez deloc dacă aveți în vedere să aveți al doilea copil, sigur că este o experiență minunată, dar nu te simți obligat să ai „the parejita"A fi mamă sau tată este minunat, indiferent dacă ai unul, ca și cum ai doi, ca și cum ai îndrăzni să ai trei. Mama nu ar trebui să aibă reguli.

Loading...