Familia, maternitatea și copiii

Șapte motive pentru care unele mame decid să nu alăpteze (care sunt complet valabile)

Nu există o formulă principală de a fi mamă. Fiecare femeie care decide să aibă copii va trăi maternitatea în felul ei. Aceasta înseamnă să luați propriile decizii la fiecare pas, inclusiv problema controversată a alăptării sau nu. O opțiune care a ridicat râuri de cerneală printre cei care practică mama-dezaprobare și că mulți critică. Dar au plantat, Au decis să nu-și alăpteze copilul și acestea sunt motivele care i-au mutat să o facă.

Monica (36 de ani), nu îmi puteam permite un concediu de maternitate

"Lucrez ca freelancer și, deși am putut să-mi eliberez puțin programul, am continuat să mențin part-time pentru că nu îmi puteam permite un concediu complet de maternitate. Am avut grijă de copil dimineața, iar băiatul meu l-a făcut după-amiaza, când am mers la munca, am dorit o rutină pe care să o putem pune în practică amândoi, deci de la început Am scos laptele și am făcut sticle pe care le puteam da ambelor. Le-am dat și în loc de piept, ca să se obișnuiască cu sfarcul bibului ".

Sara (41 de ani), depresia nu i-a permis să o facă

"Crezi că depresia postpartum este ceva care nu se va întâmpla cu tine, dar nu este adevărat. De la o zi la alta m-am trezit plângând și simțindu-mă ruinat. Asta m-a făcut să mă simt foarte vinovat, dar nu am vrut să spun nimic pentru că Mi-a fost teamă că mă vor face medicamente și vor afecta calitatea laptelui. Când doctorul l-a diagnosticat, devenisem atât de obsedat încât Alăptarea a fost un factor declanșator și negativ în maternitate, așa că am decis să găsesc un alt mod de a-mi hrăni copilul. Acum știu că majoritatea medicamentelor DPP sunt în siguranță în timpul alăptării, mi-ar fi plăcut să știu înainte! "

Patricia (35 de ani), "copilul nu s-a agățat în mod natural"

"Am crezut că alăptarea va avea loc în mod natural, cu un efort minim. Dar, având fiul meu, am realizat că nu, pentru că nu s-a agățat niciodată de tit. Am vizitat mai mulți medici și specialiști, am căutat trucuri pe Internet, am Am încercat totul. În sfârșit, Am luat decizia de a formula formula, laptele alternativ.

La urma urmei, nici copilul nu mânca și nici noi nu creăm vreo legătură specială, pentru că mi-am petrecut ziua agățată de pompa de sân în timp ce partenerul meu îi dădea sticla. El a fost cel care mi-a spus să nu mai pompez și să încerc această opțiune, care De asemenea, m-a ajutat să mă simt susținută să ia decizia ".

Sonia (38 de ani), "Am vrut să-mi recuperez viața normală"

"Mulți vorbesc despre sarcină ca pe o etapă frumoasă de care să mă bucur din plin. Sunt ca Kim Kardashian, pentru mine nu a fost destul de mare. Am avut o mulțime de probleme și am petrecut practic nouă luni complete în pat. Plictisitor, incomod și îngrijorat pentru că copilul meu Am fost bine. Când am născut am vrut doar să-mi recuperez viața normală, bucură-te de fiul meu, dar cu controlul corpului meu deodată. Tuturor celor care m-au judecat pe drum le spun: petrece nouă luni privind la tavan și apoi spune-mi. "

Cori (48 de ani), „un abces de sân m-a făcut să mă opresc”

"Am fost foarte motivat să alăptez, dar am avut multe probleme. Mai întâi o mastită într-unul dintre sâni, ceea ce a făcut totul foarte incomod. Apoi am avut iritații și fisuri la sfârcuri, iar una dintre ele a devenit un abces la sân. asta m-a făcut să mă opresc.A trebuit să merg la spital ca să-l scurg Încă îmi amintesc de durerea suptului. Haide, nu am mai făcut-o din nou sau înnebunit. "

Saray (28 de ani), „Mi-a fost teamă să mă întorc la anorexie”

"În adolescență am avut o tulburare de alimentație și am petrecut câteva luni într-o clinică. S-au întâmplat deja multe lucruri și am simțit cu adevărat că am depășit-o. Eram foarte pregătit să am un copil cu partenerul meu și să încep o familie. Dar când Am aflat că sunt însărcinată Am început să mă tem de schimbările din corpul meu. Nu știam că mai am cicatrici, dar am fost îngrozit să cad din nou în anorexie.

Am petrecut sarcina cu ajutorul psihologilor care m-au ajutat foarte mult și odată ce m-am oprit am decis să iau pilula care împiedică creșterea laptelui. Nu voiam ca pieptul meu să se umfle mai mult dacă am căzut, nu mai puteam să mai schimb atât de mult. Am decis că voi fi o mamă mai bună dacă scap de complexele mele și am început să am grijă de fetița mea decât dacă i-aș da alăptarea și am risca să recidiveze. Nu regret asta astăzi. Mi-am dat seama că sunt încă vulnerabil, dar am știut să recunosc limita pe care mintea mea o poate suporta înainte de a cădea ".

Antía (41 de ani), „a fost o altă decizie a maternității

"Cu cei doi copii ai mei m-am simțit mult mai calm și fericit să fiu mamă odată ce am mers la laptele alternativ. Am încetat să petrec ore întregi încercând să mă agăț, urmărind ce piept am atins în fiecare moment ... a fost o decizie a maternității În același mod în care am decis să nu le îmbrac în roz sau albastru, am ales școlile lor sau desenele animate pe care le-au văzut. Nu am pus niciodată la îndoială decizia mea, Mi-a dat mai multă libertate să fiu mama pe care am vrut să o fac. Și că am fost criticat în rețelele de socializare, de prieteni apropiați care se gândesc la ceea ce nu înțeleg și chiar în supermarket. "

Când vorbim cu aceste femei, ne dăm seama de importanța înțelegerii de ce unele dintre ele decid să nu alăpteze. În unele situații, altercațiile sunt depășite și puteți alăpta cu succes. Dar nu vrei întotdeauna sau poți. Iar când cineva decide să schimbe laptele matern pentru formula alternativă, are nevoie și de sprijin și înțelegere. deoarece aceste mame nu ar trebui să se confrunte cu judecata negativă a societății prin decizia lor, dar fii susținut ca orice altă mamă. Până la urmă, toți își doresc același lucru: ca copiii lor să fie sănătoși și fericiți.

Video: Top 50 Motive Pentru Reunire (Aprilie 2020).

Loading...