Celebritati

Mâine Marilyn Monroe ar fi împlinit 90 de ani, La mulți ani Norma Jean!

La 1 iunie a acestui an, Norma Jean Baker Ar fi împlinit 90 de ani dacă nu ar fi fost găsită moartă în camera ei din Brentwood, din Los Angeles, la 5 august 1962. Atunci avea 36 de ani și toată lumea o cunoștea pe numele de Marilyn Monroe deși nu a încetat niciodată să fie Norma Jean.

Marilyn Monroe rămâne una dintre cele mai importante icoane din lumea cinematografiei și nu numai. Anul trecut, capac frontal revista originală playboy în care a apărut a fost vândut pentru 19.000 de euro, în timp ce o fotografie pe care a făcut-o Bern Stein în care actrița a pozat căutarea pe patul ei a ajuns la 11.000 de euro.

Cea mai cunoscută lucrare a acestui fotograf de modă a fost Ultima ședință, o colecție de 2.500 de fotografii făcută actriței pentru o perioadă de trei zile, cu șase săptămâni înainte de a muri, pentru revista vogă. Stern a publicat o carte cu această serie de fotografii în 92 pe care a intitulat-o cu numele "Marilyn Monroe: The Last Last Sitting".

rochie că actrița a purtat în 1962 să cânte „La mulți ani domnule președinte” pentru iubitul său, John F. Kennedy continuă să dețină recordul celei mai scumpe rochii scoase la licitație din lume: 1,26 milioane de dolari ai anului 1999.

Norma Jean De asemenea, este protagonista unei cărți minunate scrise de Joan Carol Oates pe care l-a intitulat cu numele de "Blonde" unde amestecă biografia unei Norme din California, care trece printr-o mulțime de greutăți din cauza unei mame pe care o adora, dar era un pic nebună și care nu a lămurit niciodată cine este tatăl său, indiferent dacă este domnul Baker sau domnul Mortenson.

Dar și a bărbaților din viața sa, a soților îndrăgostiți și a prietenilor care l-au folosit doar, de la Hollywood și a viselor și aspirațiilor sale. O carte fantastică din care a fost finalistă Premiul Pulitzer 2001.

Mă întreb dacă dacă ar fi continuat să trăiască, ar fi continuat să se îndrăgostească de bărbații greșiți și dacă ar fi continuat să fie vopsit blond sau ar fi preferat să-și recapete părul roșu când era Norma Jean. Dar asta este ceva la care putem visa doar, nu?


Fotografii | stare de nervozitate

Loading...