Categorie Artă

Cinci artizani din hârtie care vă vor inspira cu conturile lor de Instagram
Artă

Cinci artizani din hârtie care vă vor inspira cu conturile lor de Instagram

Lucrările sale, ideile sale și imaginile care atârnă zilnic pe Instagram sunt o sursă de inspirație pentru cei care nu au vena artistică atât de dezvoltată. Dacă aveți o bucată de hârtie la îndemână, foarfece și doriți să profitați de ceea ce a mai rămas din vară făcând o meșteșug frumos, am căutat cinci conturi de Instagram care să transforme un simplu carton într-o operă de artă.

Citeşte Mai Mult
Artă

Chaumet și expoziția sa de bijuterii din Monaco: tiare să se simtă ca o împărăteasă

În această vară, Forumul Grimaldi de la Monaco va deveni un loc plin de lux (chiar mai mult). Expoziția „Bijuteriile majore ale suveranilor din 1780” organizată de Chaumet va arăta nestemate istorice și bijuterii spectaculoase, oferite de muzee, familii mari sau regali. O mare oportunitate de a ne cufunda într-un univers la fel de orbitor ca bijuteriile lui Chaumet.
Citeşte Mai Mult
Artă

Karl Blossfeldt și fotografia sa botanică, minunata expoziție temporară a Muzeului Thyssen din Madrid pentru a fi văzută în această toamnă

În perioada 6 septembrie - 5 octombrie, Muzeul Thyssen-Bornemisza găzduiește expoziția Karl Blossfeldt: Urformen der Kunst. Fotograful german pe care Loewe ne-a făcut cunoscut în luna martie va avea acum un spațiu în muzeul din Madrid, unde capacitatea sa vizionară va fi expusă pentru a dezvălui frumusețea florilor sălbatice.
Citeşte Mai Mult
Artă

Dacă doriți să vă bucurați de artă între plajă și barul de pe plajă, Art Marbella 2019 ajunge

Oferta de artă impresionantă din Malaga i se alătură unul dintre cele mai importante târguri de artă modernă și contemporană din vară: Art Marbella 2019, care sărbătorește cea de-a cincea ediție în perioada 30 iulie - 3 august. Nu totul în vară este dolce far niente de pe șezlong și roșii de vară ale barului de pe plajă, iar această propunere culturală este cea mai interesantă.
Citeşte Mai Mult
Artă

Arta sare din muzeul de la picioarele tale cu această colecție Vans care reproduce trei dintre cele mai iconice tablouri ale lui Frida Kahlo

După încălțămintea inspirată de Harry Potter și tablourile lui Van Gogh, vândute la scurt timp după ieșirea la vânzare, Vans ne surprinde din nou cu o nouă colecție de capsule inspirată de un alt dintre cei mai emblematici artiști din istoria artei. Este vorba despre Frida Kahlo care, așa cum am investigat deja în Trendencias, a devenit un brand foarte profitabil în sine și care nu are prea multe legături cu idealurile pe care artistul le-a avut în viață.
Citeşte Mai Mult
Artă

Balenciaga și cea mai bună pictură spaniolă, cea mai interesantă expoziție a Muzeului Thyssen-Bornemisza pentru această vară

Vizitarea Muzeului Thyssen-Bornemisza în timp ce soarele arde pe străzile din Madrid este cel mai bun plan pentru această vară. Unind modă și artă, expoziția „Balenciaga și pictura spaniolă” prezintă o comparație fascinantă. Lucrările lui Murillo, El Greco, Alonso Sánchez Coello și costumele deosebite ale personajelor înfățișate în tablouri inspiră Cristobal Balenciaga și ridică (încă o dată), desenele sale la categoria artei celei mai pure și emoționante.
Citeşte Mai Mult
Artă

Interviu cu artistul Okuda San Miguel: "Instagram mi-a dat mai multă libertate"

Okuda San Miguel a devenit unul dintre cei mai admirati artisti spanioli din lume. Considerat „Bansky spaniol” este cunoscut pentru operele sale de artă urbană și a devenit o icoană a modernității Cantabrice. Pictor, sculptor și designer cantabrian, realizează lucrări la scară largă și aer transgresiv, care sunt formate din figuri fragmentate în forme geometrice și policromie puternică, pline de pozitivism.
Citeşte Mai Mult
Artă

Bansky ajunge la Malaga cu o expoziție care poate fi vizitată toată vara

Malaga are artă și nu numai datorită muzeelor ​​și expozițiilor permanente. În această săptămână, expoziția Bansky își va deschide porțile în centrul cultural La Térmica de Málaga. Arta protestului. Controversatul graffiti și obiectul a milioane de licitații este o mare influență asupra artei actuale și în această expoziție ne va arăta partea sa cea mai răzbunătoare și răspunzătoare.
Citeşte Mai Mult
Artă

Banksy a atras toată atenția la Bienala de la Veneția, fără a fi invitat, cu două noi picturi murale de stradă

În întreaga Bienală de la Veneția 2019, un artist care nu participă oficial la prestigioasa expoziție de artă este cel care atrage atenția internațională. Acesta este Banksy, enigmaticul artist urban britanic, care a făcut spectacole în orașul italian pentru a-și face propriile sale. Deja, cu câteva zile în urmă, graffiti-ul unui băiat migrant cu o vestă de salvare care ținea un flash de neon roz a apărut peste noapte pe Marele Canal din Veneția.
Citeşte Mai Mult
Artă

Swatch lansează cea mai artistică colecție cu ocazia Bienalei de la Veneția

Swatch este din nou colaborator oficial al Bienalei de la Veneția, iar de această dată prezintă noi modele de ceasuri împreună cu artistul britanic Joe Tilson și patru artiști emergenți. Joe Tilson a creat o instalație specială numită The Flags. În cadrul comemorării aniversării a nouăzeci de ani a artistului britanic și a celor șaptezeci de ani ai săi de creație, Swatch prezintă și The Joe Tilson Venetian Watch, o ediție limitată a pieselor din 2019.
Citeşte Mai Mult
Artă

Cea mai fotografiată sculptură din New York, de Jaume Plensa

Opera gigantică a lui Jaume Plensa a ajuns la Rockefeller Center și a devenit instantaneul preferat al celor care vizitează centrul orașului New York. Târgul de artă Frieze și-a așezat spectaculoasa sculptură „în spatele zidurilor” într-unul dintre cele mai vizitate locuri din Marul Mare, arătând capul unei femei care își acoperă ochii.
Citeşte Mai Mult