Categorie Cărți și literatură

Cărți și literatură

Dacă sunteți fană a povestirii „Maid’s”, Margaret Atwood vă prezintă romanul „The Wills”, continuarea literară

Săptămâna aceasta, una dintre cele mai așteptate știri literare ale anului este publicată la nivel mondial, atât pentru fanii Margaret Atwood, cât și pentru fanii unuia dintre cele mai de succes seriale HBO. Și este că Testamentele, continuarea Povestirii Maicii, ajung la librăriile spaniole de mâna lui Salamandra pentru a ne dezvălui ce se întâmplă în republica teocratică Galaad.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Elena Ferrante anunță, după patru ani, un nou roman pentru noiembrie (și avem avans)

Misterul a înconjurat-o întotdeauna pe Elena Ferrante. Identitatea sa a fost unul dintre cele mai mari mistere culturale ale timpului nostru și, acum, se știe că traducătoarea Anita Raja s-ar putea ascunde în spatele pseudonimului său, necunoscutele trec în următorul său roman. După o tăcere de patru ani, tocmai am aflat că următorul roman de autor napolitan va ieși la vânzare în Italia pe 7 noiembrie.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Meghan Markle ar putea scrie o poveste pentru copii cu câinii ei ca protagoniști

Meghan Markle este o femeie renascentistă, pentru că lucrul ei este un non-stop. Între a fi mamă, Ducesa de Sussex, actriță în trecut, designer și editor de modă, am crede că regala are deja agenda ei la limită. Însă continuă să găsească timp pentru a realiza cele mai frumoase proiecte, pentru că se pare că în curând va putea adăuga autorul cărților pentru copii în programa ei.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

„Mașini ca mine”: Ian McEwan merge la science fiction cu un roman de dragoste între roboți și oameni

Nu exageram dacă spunem că Ian McEwan este unul dintre cei mai importanți romancieri vii din literatură. După cum se arată, un buton: The Times l-a inclus în lista sa cu cei mai buni 50 de scriitori britanici din ultimii șaptezeci de ani, iar cartea sa Amsterdam a fost făcută în 1998 cu Booker Prize, unul dintre cele mai prestigioase premii literare de limbă engleză.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

15 cărți pentru „rentrée” literare 2019 (și că nu ne pare rău pentru septembrie)

În lunile iulie și august, știrile editoriale încetează. Acest lucru face ca unele dintre cele mai așteptate noutăți literare ale anului să ajungă în librării în septembrie. Anul acesta, în plus, activitatea revine puternic cu romane foarte așteptate de Margaret Atwood, Mario Vargas Llosa, Stephen King și închiderea saga Millenium, printre altele.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Cele mai bune cărți pentru vara 2019 în funcție de cei care au citit cel mai mult

Odată cu lansarea lui August, putem spune că vara se îndreaptă nestăpânit spre întinderea sa finală. Cu toate acestea, nu vă panicați, deoarece avem încă cel mai intens sezon al lunii de vacanță prin excelență. Așadar, pentru a ști care sunt acele cărți pe care nu trebuie să ratăm ocazia de a le citi pe mare anul acesta, am dorit să întrebăm experții.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Cele mai bune cărți ale verii 2019 pentru cei care iubesc să citească

În timpul verii, editorii își încetează activitatea și nu mai sunt publicate cărți noi până nu va sosi septembrie. De aceea, cu câteva luni înainte de sosirea sărbătorilor, industria stoarce și publică unele dintre cele mai bune cărți ale anului. Toate cărțile selectate mai jos au fost publicate în acea perioadă și au fost evidențiate atât de critici, cât și de cei mai pretențioși cititori.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Cărți de citit în funcție de destinația de vacanță care vă așteaptă: 25 de romane rafinate care au loc în orașe minunate

Vara nu este doar timpul pentru a citi, de asemenea, pentru a călători și, atunci când cele două lucruri se contopesc, plăcerea este de așa natură încât ar dori ASMR. Încă este paradoxal pentru că cititul este ca și cum ai călători, iar călătoria este ca și cititul, așa că există o dublă călătorie care poate fi foarte îmbogățitoare atunci când citirea este sincronizată cu locul pe care îl vizităm.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

19 cărți pentru cei care se bucură de viitorul distopic al Oglinzii negre și de ani și ani

„Oglinda neagră” și „Ani și ani” sunt două serii care ne respiră. Sunt întunecate, crude, relevante și, mai presus de toate, ne fac să ne simțim mai umani sau, cel puțin, să ne facem griji mai mult pentru problemele umane intrinsec. Aceasta este exact ceea ce ar trebui să obțină o distopie bună și pentru ca tu să te bucuri și să te pregătești mental pentru a înfrunta tot ce ar putea merge prost, iată o listă de romane distopice pentru ca tu să te distrezi suferind acum, că ai timp liber.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Șapte scriitori își aleg cartea preferată pentru a citi în timpul verii și ne spun de ce

Ce are vara atât de mult de pierdut într-o carte bună? Desigur, mult are legătură cu a avea mai mult timp liber pentru a da o luptă bună stivei de cărți pendinte. Cu toate acestea, există altceva. Timpul care pare să se oprească în acea stupoare marcată de căldură și transpirație, zvonul valurilor care exercită zgomot alb de fond, putând să se culce pentru a citi în aer liber ... Totuși, vara nu durează pentru totdeauna și lovește cu cărți Alegerea este importantă pentru a profita la maxim de moment.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

19 cărți de activități relaxante pentru a nu vă gândi la nimic în această vară 2019

Ești în șezlongul tău preferat, bea în mână și cu soarele alungând albul nuclear care (dacă ai la fel de ghinion ca mine), lunile de iarnă și de toamnă le-au impus pe piele. În sfârșit, vă puteți odihni și bucura. Tot anul gândindu-mă la acest moment, dar când ajunge în sfârșit, nu te poți gândi la altceva decât să-l cheltuiești defilând pe Instagram sau reînnoind Twitter.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

Japonia este o tendință: cele 15 romane pentru a descoperi și visa la țara geishas, ​​neon și cireșe

Tehnologie de ultimă oră, neoane, moda nebună, anime, dar și temple, geishas și, desigur, sushi. Tonuri de sushi și tăiței. Japonia are un magnetism special pentru vest. Două lumi atât de asemănătoare în unele aspecte, dar în altele ele ar putea fi diferite planete în cadrul ei. Țara Orientului Îndepărtat fuzionează tradiționalul cu futurismul, exudând exotismul pe toate cele patru părți.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

"Mașina pe care Galliano și McQueen au ajutat-o ​​să le creeze au mâncat-o în viață": am discutat cu Dana Thomas, autoarea lecturii couture de vară

Alexander McQueen și John Galliano au fost oglinda celei mai mari schimbări experimentate de industria modei în ultimele decenii. Acest lucru este cel puțin ceea ce afirmă jurnalista de modă americană Dana Thomas în cartea sa Gods and Kings (Superflua, 2018). O schimbare de model care, așa cum detaliază autorul, a transformat afacerea, ducând-o la un nivel mai comercial și mai puțin creativ.
Citeşte Mai Mult
Cărți și literatură

O precupare a „Jocurilor foamei” va ajunge în librării în mai puțin de un an (și se zvoneste că ar putea exista și un film)

Deși încă nu are un titlu, are o dată de publicare, iar pe 19 mai a anului viitor va ajunge la librării un prequel al Jocurilor foamei. A fost anunțată de Suzanne Collins, autoarea celei mai vândute trilogii, într-o declarație care a detaliat și faptul că complotul va avea loc cu 64 de ani înainte de evenimentele din prima carte a distopiei sale post-apocaliptice.
Citeşte Mai Mult