Categorie Diete și nutriție

Diete și nutriție

O dietă pe canapea: așa ne poate ajuta un psiholog să slăbim

Odată cu sosirea lunii septembrie și noul curs, începem să stabilim noi obiective, obiective și obiective. Nu ne vom păcăli pe noi înșine, după excesele de vară, unul dintre aceste scopuri este de obicei să începem să mâncăm mai bine și să jucăm sport. De obicei, atunci când avem în vedere să urmăm o dietă sau să ne schimbăm obiceiurile alimentare, avem tendința să ne gândim doar la partea fizică a acestui proces: cum se va schimba corpul nostru, caloriile pe care le vom mânca, ce mâncare vom avea să nu mai mâncăm etc.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Șapte idei pentru a-ți schimba sodele zaharoase pentru apă aromată

Personal, locuiesc în Galicia, iar temperaturile din această vară sunt destul de delicioase și perfect suportabile. Cu toate acestea, am înțeles că în restul Spaniei temperaturile sunt foarte ridicate și ating niveluri destul de dificile de îndurat. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că mulți dintre noi căutăm modalități de a rămâne hidratat în timp ce ne răcim și ne ajută să suportăm căldura.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Gazpacho, salmorejo ... cele 11 rețete pentru creme reci (și sănătoase) pentru vară

Nu știu dacă vi se va întâmpla, dar vara singurul lucru pe care vreau să îl mănânc sunt lucruri ușoare, proaspete și, dacă este posibil, potabile. Nu este surprinzător, având în vedere că, odată cu căldura, orice mâncare ușor grea ne afectează digestia, încetinind-o și provocându-ne mai multă căldură. În plus, deshidratarea este una dintre cele mai frecvente patologii în aceste luni, astfel că orice aliment care ne oferă hidratare este întotdeauna binevenit.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Șapte alimente fermentate dincolo de kombucha

Ceaiul Kombucha este la modă și nu îl putem nega. Așa cum v-am spus în urmă cu câteva luni, în ciuda cantităților mari de zahăr pe care le conține, oferă și multe beneficii, tocmai datorită fermentației pe care o are. În acest caz, kombucha este fermentată de numeroase bacterii și drojdii, ceea ce îl face un mare probiotic.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Salata Cobb: o reteta cu legenda de consumat la ocazii speciale

Odată cu sosirea verii, ceea ce ne dorim cel mai mult este o salată foarte mișto, care îndepărtează puțin căldura, nu umple prea mult și, în plus, o putem duce pe plajă într-un mod simplu. Cu toate acestea, salatele tradiționale de salată, roșii și ceapă se sfârșesc obosind prea curând, așa că acum câteva săptămâni v-am oferit o listă foarte completă de salate de care ne-am putea bucura.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Rolls de primăvară sau role de primăvară: delicatesele asiatice care marchează începutul noului an lunar

Nu există un restaurant chinezesc care să merite sarea sa fără rulourile de primăvară, cunoscute și sub denumirea de role de primăvară. Cu toate acestea, acestea nu aparțin doar bucătăriei chinezești, dar mâncarea asiatică are diferite versiuni ale rulourilor de primăvară și diferite moduri de preparare a acestora. Astfel, putem găsi rulouri vietnameze, thailandeze, coreene, japoneze, chineze filipineze, prăjite, aburite, în hârtie de orez și mult timp etc.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Seminte de in sau semințe de in: hrana concentrată care are grijă de corpul tău în interior și în exterior

Îngrijirea alimentelor și a sănătății noastre este în tendință și, deși ne așteptăm să fie mai mult decât un moft, adevărul este că, în ultimii ani, grija pentru consumul de alimente reale, care fac parte dintr-o dietă, este tot mai răspândită sănătos pentru corpul nostru - și nu doar pentru fizicul nostru - și pentru a avea grijă de noi din interior.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Banchan: antena coreeană care va schimba modul în care înțelegem mâncarea

Muticulturalismul este peste tot și, de asemenea, în bucătăriile și mâncarea noastră. De ceva timp, putem mânca mâncăruri din diferite țări, fără a fi nevoie să părăsim propriul cartier. Mai mult, nici nu avem nevoie să ne părăsim bucătăriile. Și este faptul că internetul, printre altele, ne-a apropiat de cele mai tipice și tradiționale rețete din diferite țări și continente și dezvăluie noi moduri de a mânca.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Guadalupe Sabio: „prezența minoritară a femeilor în știință este ceva care începe să fie corectat acum”

Nu putem vorbi despre abilitarea feminină în știința spaniolă fără să menționăm Guadalupe Sabio. Este una dintre cele mai relevante femei din domeniul nostru științific, specializată în studiul bolilor asociate obezității. Un exemplu de succes cu care am putut vorbi despre obezitate, conciliere în muncă, zahăr, feminism și hidrați.
Citeşte Mai Mult
Diete și nutriție

Șapte sosuri cu conținut scăzut de carbohidrati pentru a asezona dieta noastră keto

Dietele cunoscute sub numele de carbohidrati scazuti au intrat puternic in viata noastra si sunt deja instalate. Ideea din spatele acestor diete este de a reduce pe cât posibil prezența carbohidraților în dieta noastră și de a o consolida pe cea a proteinelor și a grăsimilor sănătoase. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, cu binecunoscuta dietă keto sau ketogenă.
Citeşte Mai Mult