Categorie Psihologie

Tensiunile familiei de Crăciun: cum să facă ca totul să curgă și să îmbunătățească relațiile
Psihologie

Tensiunile familiei de Crăciun: cum să facă ca totul să curgă și să îmbunătățească relațiile

Avem sărbătorile de Crăciun aproape terminate și unii dintre noi încep să ne agităm doar gândindu-ne la asta. Mai ales cei care petrec Crăciunul într-o familie foarte mare vor ști despre ce vorbesc. Nu este neobișnuit pentru aceste mese, cu atâta mâncare, oameni și alcool între ele, unchiul tău sfârșește spunând că acel lucru nepotrivit sau bunicii discută cu nepoții politicii.

Citeşte Mai Mult
Psihologie

Poate că nu te gândești întotdeauna la partenerul tău în timp ce faci sex ... și nu se întâmplă nimic

Gândirea la o altă persoană în timpul sexului este mult mai frecventă decât credem. Adesea o asociem cu infidelitate sau trădare, aspecte negative care ne fac să ne simțim rău. Dar nu numai că nu este negativ, dar poate fi o practică foarte sănătoasă pentru viața noastră sexuală. Vă spunem beneficiile și liniile roșii ale acestei practici.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Când schimbarea direcției este singura cale de a ajunge la destinația noastră: cum să ne redirecționăm căile fără a cădea în anxietate

Petrecem o jumătate de viață imaginându-ne unde vrem să mergem. Când suntem mici ne întreabă ce vrem să fim când creștem, când suntem la liceu trebuie să începem să alegem dacă vrem scrisori sau știință și începem deja să visăm cine vom fi când vom crește. Cu cine vom trăi, în ce oraș sau țară, câte locuri vom ști, dacă ne vom căsători și vom avea sau nu copii.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

În lumea „Economiei îngrijirilor”, concentrarea pe modul în care slujim poate fi cheia fericirii

Există o frază frumoasă care spune: „Cel mai valoros lucru pe care vi-l poate oferi cineva este timpul său”. Deși sunt absolut de acord, cred că aș adăuga ceva la acea frază. Și este faptul că timpul pe care ni-l oferă alții nu are preț, dar există ceva aproape mai prețios decât timpul și este atenția. Unul dintre cele mai frecvente comentarii despre stilul nostru de viață actual este că pierdem, într-un fel, capacitatea de atenție concentrată.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

De ce să ne înconjurăm de oameni care ne iubesc ne învață să ne iubim mai mult și mai bine

Cu siguranță, unul dintre lucrurile care unește aproape toți oamenii și pe care aproape toți îi avem în comun este că la un moment dat în viața noastră - în multe - am simțit sau am suferit nesiguranțe față de noi înșine, fizicul nostru, corpul sau forma noastră de a fi Ceea ce s-ar putea să nu fim atât de clari este că, deși problemele de autoestimă și nesiguranță sunt ceva pe care nu putem lucra doar pe cont propriu, persoanele care ne înconjoară au o influență deosebită asupra modului în care ne percepem pe noi înșine.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Construiți orașe terapeutice pentru a aborda problemele de sănătate mintală: ceea ce spun specialiștii

Este foarte probabil ca sănătatea mintală precară să fi fost o problemă de-a lungul tuturor vârstelor existenței umane, iar psihologii evolutivi sugerează că ar putea fi tratată o condiție intrinsecă și chiar necesară pentru specia noastră. Cu toate acestea, există motive să ne gândim că asistăm la o creștere a problemelor mintale, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia, epuizarea și sinuciderea, deoarece există date care ne arată cum afectează din ce în ce mai mult tulburările mentale populație mondială
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Dacă vrei să îți transformi viața, aceste 11 cărți despre managementul emoțiilor și coaching pot fi lecturile tale de vară

Nu toate cărțile din librării ocupă acea masă numită „ajutor personal” sunt aceleași. Deși există un boom al cărților aparținând acestui gen care par să ne dorească să ne vândă că fericirea deplină și absolută este posibilă, sau că în viață putem realiza absolut orice dorim, există și alte volume care conțin cu adevărat chei care să ne ajute să ne creștem bunăstarea. .
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Când revizuim trecutul este singura cale de urmat: cum să ne confruntăm cu experiențele noastre nerezolvate

Cine altcineva și cine a fost cel mai puțin găsit într-o noapte nedormită care se petrece în jurul și în jurul unui eveniment trecut. Obsedând ușor cu ceva ce a făcut, nu a făcut, ar fi putut face sau ceva ce a vrut să schimbe. Face parte din ființa umană, din când în când, pentru a vizita trecutul și pentru a-ți face griji - poate prea mult - pentru lucrurile făcute atunci.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Știința spune că a face sex cu fostul tău poate fi o idee bună

Dacă înainte să te culci cu fostul tău, i-ai fi întrebat pe prietenii tăi dacă este o idee bună sau proastă, probabil că te-ar fi descurcat să te împiedice să faci acest lucru. Nu, nimeni nu-ți va spune să mergi mai departe, sigur funcționează bine. Cu toate acestea, o serie de studii par să arate că a face sex cu fostul tău nu este o greșeală atât de fatală cum am crezut noi.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Ce să investești la 30 de ani pentru a fi mai fericit toată viața (pentru că ai totul înainte)

Nu intrați în panică: dacă aveți 30 de ani sau mai puțin și nu doriți să investiți într-o casă, planurile de pensii produc atacuri de alergie și nu știți care este o opțiune de stoc (pentru stocuri vin doar stocurile moda magazinului tău preferat), există și alte tipuri de investiții mult mai interesante și emoționale care îți vor oferi randamente pentru totdeauna.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Am avut anorexie și acum sunt mamă: aceasta este povestea mea (și da, mergeam la psiholog de trei ori pe săptămână)

În urmă cu câteva săptămâni am vorbit cu femeile care au decis să nu alăpteze, din anumite motive sau din altele. Acolo am întâlnit-o pe Saray, o tânără de 28 de ani, cu un istoric șocant de tulburări alimentare și de reveniri care au determinat-o să aibă copilul ei: o fetiță de trei ani. Ne spune cum a depășit anorexia și cum este trăită o sarcină în timp ce luptați în mintea voastră împotriva scării și a greutății.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Metoda lui Marie Kondo are lumini și umbre: riscul pentru persoanele cu TOC

Marie Kondo a ajuns să revoluționeze Netflix și viața noastră. Este aproape surprinzător cum o persoană atât de mică și silențioasă ca Kondo a fost capabilă să dezlănțuie o cantitate atât de mare de comentarii, opinii, critici, laude și articole. Oamenii au început să se întrebe dacă are nevoie de o Marie Kondo în viața lui, dacă în tot acest timp au făcut-o greșit sau dacă au fost dezordine.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Universitatea Yale are propria rețetă pentru fericire și este disponibilă într-un curs online (și gratuit)

Știți ce este nevoie pentru a fi fericit? Care este rețeta fericirii? Cu toții ne întrebăm în timp ce trăim înconjurați de cupe Mr. Wonderful și vedem fericirea în ochii celorlalți. Dar există un secret pentru a ajunge la el? Dacă sunteți puțin urât vă voi spune ceva, unul dintre profesorii de psihologie de la Universitatea Yale știe să obțină fericirea.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Cum să aplici metoda Nadal în viața ta profesională

El este o referință ca sportiv și ca persoană pentru valorile și comportamentul său atât pe pistă cât și în afara acesteia. Dar putem face mult mai mult decât să admirăm Rafa Nadal. Putem învăța de la el și să identificăm valorile care l-au dus la cuspul carierei sale și să încercăm să le aplicăm pe ale noastre.
Citeşte Mai Mult
Psihologie

Stresul este archenemia vieții tale sexuale: cum să o termini înainte de a lăsa KO în plăcerea ta

Într-o mare sarcină pendinte, cu date de livrare foarte anterioare, de „maronii” la birou și / sau acasă, într-un vârf de stres sau când acest lucru este prelungit în timp, libidoul dvs. va costa să plece la plutire. . Stresul este criptonitul dorinței și plăcerii tale, dar calm, știm cum să-l neutralizăm pentru ca super puterile tale de plăcere supremă să se întoarcă.
Citeşte Mai Mult